4 Ağustos 2009 Salı

adaletin bu mu....?

Resimde görülen bu magnet, benim magnet koleksiyonumun en değerli ve en anlamlı parçası. Nedeni basit değil mi?

Bu sıcak yaz günlerinde resimde okuduğunuz yazı sık sık aklıma düşmekte. Zira yaz sıcağında işten çıkıp nerdeyse hergün spor salonuna giderek selülitler ile karnımın üstünde ve çevresinde birikip bana şambrel takmışım havası veren yağ birikintilerinden kurtulmak için bir saat kardiyo ve yarım saat ağırlık çalışmaktayım. Sonuç mu ? Hala oturunca bacaklarımın üst kısmında meşhur "portakal kabuğu" görünümü var ve şambrel yüzünden geçen sene giydiğim pantalonları giyemiyorum.

Hey Allahım! Kusura bakma ama neden bütün zor ve uğraştırıcı şeyleri bize verdin?

Çocuk doğurmak başlı başına bir olay. Tamam çok harika bir duyguymuş (bilenler biliyor) ama acısı, sıkıntısı çok. Sezaryan olsan kat kat kesiliyorsun sonra bağırsaklar eskisi gibi konulamadığından hayatın boyunca kalacak bir göbeğin oluyo(muş). Zaten ayağa kalkman bir hafta. Normal doğum yapsan saatlerce sancı çek, bar bar bağır, milletin asabını boz. Hadi bütün bunlara eyvallah; e ne diye bize kıl tüy meselesini verdin? Kışın uzun kollu kazak, pantalon ve kalın çoraplarla kendimizi bir süre kamufle edebilsek de yazın her hafta her hafta fışkırıyorlar. Alıyosun ama sanki sulanmış çiçekler gibi üç gün sonra hemen boy veriyorlar. İşin yoksa sabah akşam elde braun silk epil dolaş dur, vır vır vır...Diyeceksiniz ki yap lazer epilasyon ne duruyosun? Öncelikle çok para, sonra belli bir uzunlukta olacak ki kılların lazer görsün. E şimdi bu sıcakta posta bürünmenin alemi yok. Kış ola hayrola.

Oldu olacak bu kıl işine de he diyelim Allahım, ama neden biz yedikçe kilo alıyoruz. Bari yaratırken yedikçe kilo almayan modeller olarak biraz bize kıyak geçseydin. İşten eve gelip ayaklarımı uzatıp bir kutu cardor meyve şölenini mideye indirseydim, arkasından toblerondan şöle iki boğumu da cila niyetine bünyeye dahil etsem ve bunlar bana selülit, kilo, şeker hastalığı, göbek, kalça yağı vs. vs. olarak geri dönmeseydi, ne olurdu? "Ben göbeksiz kadına kadın demem" diyen erkeklerle dolu olsaydı dünya ya da kadınların kilolu ve selülitli olması istenilen özellikler olsaydı ne iyi olurdu di mi? Ama erkeklere herşey mubah. Ne kadar kıllıysan o kadar itibarın var. Hele göbeğin karizmasını hiç anlatmayayım. Eğer vücut geliştirme merakı yoksa bir erkeğin yaşla birlikte ilerleyen göbek genişliği genelde pek rahatsız edici bir durum değil. Yani hiçbir erkeği yaz ya da kış selülitten ya da göbeğinin ne kadar büyüdüğünden şikayet ettiğini duymadım, görmedim.

Sonuçta, magnette yazılana bütün kalbimle katılıyorum ve soruyorum adaletin bu mu Allahım?



P.S: Bu yazıdan sonra çarpılmazsam eğer yazılarımın arkası gelecek.

2 yorum:

zafer dedi ki...

Kim çarpacak,afedersin(ay gözümdeki mor mu?.. kapı açık kalmış,yatak odamdaki pencere de açık kalmış,aman aman tu tu bak sen Allah'ın işine üstüne banyoda muz,mutfakta fırın kapağı açık kalmış,sen bas muza kay banyoda bir slalom bir slalom git mutfağa o hızla fırın kapağına ayağım takıl Eskişehir planör ve teyyarecilik okulu amatör öğrencileri gibi havada bir uççç perende perende kapının önünden geçerken o uçuşla o açık pencerelerden gelen ceryanın etkisiyle açılan kapı kanadının tokmağının hışmına uğra..doinggGG İŞTE AL SANA MOR BİR GÖZ)... :))..

sevimm.. dedi ki...

Carpilmazsiniz ama siz yine de demeyin böyle seyleri bosverin:) Rabbim ne verirse güzel verir diyelim biz:))