10 Mayıs 2010 Pazartesi

kesin yaşlanıyorum

Yaşlanma paniği hormonal midir? Bilemiyorum ama son günlerde aynanın önünde sürekli yüzümü çekiştirip, ellerimi yanaklarıma koyup yanlara doğru çekiştirip yüzümün daha gergin nasıl duracağına bakıp duruyorum ve daha da fenası kadın dergilerindeki kırışıklık giderici, lifting (gerginleştiren, sıkılaştıran, cildi kaldıran anlamında) yapan kremlere bakıp, bir bilenlere danışıyorum. İnsanın içinden geliyo engel olamıyorsun. Herhalde yaşla ilgili hormonal bir durum. Eskiden botoks yaptıran ve de estetik olanlara "amaaaan ne gereği var" derken şimdi "olabilir aslında" demeye başladım.
Bugün kendimi bildim bileli koltuğunda olan CHP genel başkanı istifa ediverince kesin yaşlandığımı anladım (ya da herhalde dünyanın sonu geliyor. Eğer ikinci seçenek doğruysa lifting yapan kreme gerek yok.) Her ne sebeble olursa olsun, birinin tarihe böyle geçmesi hiç hoş değil. Ben en çok karısı için üzülüyorum. Ne hissediyordur kimbilir. Belki de uzun zamandır hissettiği birşeyin gerçek olduğu ile yüzyüze gelmenin verdiği şok içindedir belki de zaten zor bir adam olan Baykal ile hayat geçirmenin cilvesi diye bakıyordur. Neyse ne hem Baykal hem de eşi için zor bir zaman bu zaman. Gerçekten keşke böyle gitmeseydi.
İşte insan hep aynı yerlerde yıllarca görmeye alıştığı insanların birer birer sahneden çekilmesiyle anlıyor zaman değişiyor, insan yaşlanıyor.

1 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Biz yaşlanmıyoruz be Kargam, onlar o koltukta o kadar uzun oturuyorlar ki doğduğumzdan beri varlarmış gibi geliyor:))))
Hem sen daha dur, henüz ben bile yaşlanmadım:))))