30 Nisan 2024 Salı

bazen

 "insan kendinin ne olduğunu bir türlü bilemeyebilir mi?" evet sorunun kendisi bir tuhaf ve anlaşılmaz cevabı nasıl verilsin ki????? doğrusu kafamda soruyu tam oluşturamadım, yazdım içimden geldiği gibi. peki şöyle yapalım...ben kafamdakileri yazayım siz soruyu ona göre oluşturun. 


durum şu...şubat'tan beri yaptıklarımı düşününce diyorum ki ben bunları nasıl yapabiliyorum. üstün zekalı falan hiç değilim ama neyim ben? benim yaptıklarımı herkes yapabilir tabii (ne mi yaptım?: şubat sonuna doğru danışmanım üniversiteden ayrılacağını söyleyince iki üç haftada tezimi toparlayıp sundum ve master maceramı tamamladım sonra 2015'te başladığım ama taşınmalar vs yüzünden bu seneye kadar ara verdiğim koşu macerama aralık ayında sıkı bir antreman programı ile geri döndüm ve 21 Nisan'da Long Beach'de yapılan maratonda 10K'ı 56 dakikada koşarak yaş kategorisinde 3. oldum. insanlık için küçük ama benim için inanılmaz bir şey bu.) ama tüm bu olan bitenleri düşününce kimbilir ilkokul, ortaokul, lise vs zamanlarında bu aklım olsaydı neler neler yapardım diyor ister istemez. beni küçük yaşlarda koşuya yönlendirselerdi ya da başka bir spor dalına ilgim olup olmadığına bakılsaydı ailem tarafından; hadi ailem bilemedi, okuldaki hocalar bir el atsaydı da ben 45 yaşımdan sonra koşmalara başlamasaydım ya da akademik bir kafam olduğunu birileri anlasaydı ve beni buna teşvik etselerdi ne olurdu acaba? neyse demem o ki insanların içinde kimbilir ne cevherler var ve bunları farketmeden bu dünyadan geçip gidiyorlar. keşke eğitim sistemi, ülke şartları daha iyi olsa ya da aileler bilinçli olsalar bu konularda veya insanlar hayatın koşturmacası içinde kaybolmayıp kendilerine yönelebilseler ve yeteneklerini farkedebilseler. işte kafamda böyle deli saçması sorular, yorumlar dönüp duruyor. bazen kendime biraz hayret etmekle birlikte çok gülüyorum. 



4 yorum:

Sadece C. dedi ki...

Şahanesinnnnn, tebrikler. Ben de çok seviyor(d)um koşmayı ama kıştan beri kalça problemi yaşadığım için canım çok yanıyor... Koşan kadınları gördükçe böyle içim şahane duygularla doluyor...
Oğlum 7 yaşında, okulu unicef için bir koşu planladı, 1 km :)) ama şöyle bir şey var, tüm aile çocuğun lapleri için para bağışı yapıyorux mesela anneden 5 euro, babadan 5 euro kı kardeşten 1 euro, babanne 5 euro, çocuk tamamladığı her lap için bağış yapmış olacak.. İçimden aman evladım koşma ile yürrü be evladım arasında bir çatışma var şimdi :))))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gönüllerin şampiyonu sonunda hak ettiği kürsüye çıktı. <3
Bu ara karar verip yapmak konusunda iyi sonuçlar almış oldun komşucuğum, ne güzel. :)

karga'nın günü dedi ki...

Evet canım Ekmekçikız, tam olarak dediğin gibi "karar verip yapmak" benim bütün yaptığım. tespit gibi tespit :)))

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili C.'cim, bence tutmayın koşsun oğlun. Tabii 5 euro 5 euro oldukça yekün tutuyor buradaki kura göre hesaplayınca ama sonuçta Unicef'e bağış. bilemedim ne desem.
keşke her yaştan insan bir şekilde koşmanın tadını alabilse. bence "runninng is the new meditation". öperim seni çok çok.