7 Ocak 2016 Perşembe

yeni yıl yeni yıl



Hazır hava yağmurlu (ohh mis!!) ben de ofiste oturuyorken (dönem bitti, geçenler geçti kalan sağlar bizimdir!) şöyle mükellef bir yeni yıl yazısı yazılmalı aksi takdirde boş duranı yukarıdaki sevmez. 
Geçen hafta yeni yıl ilk sürprizini kar yağdırarak yaptı ve gönüllerimize taht kurdu. Ancak bilumum astrolog 2016 yılının 2015'ten beter olacağını, gelenin gideni aratacağını muştulayıp durmakta. Hani utanmasalar 'biz direk 2016'yı pas geçip 2017'yi yaşayalım' diyecekler, o kadar karamsar bakıyorlar bu yeni seneye. Valla yaşayıp göreceğiz. 
Kendi adıma da ben 2016'nın ilk yedi ayını direk geçip Ağustos'a gelmeyi istiyorum. Zira yine rahat duramayıp (rahat itina ile batıyor bana; son kararım) kendimi bir diploma programına soktum. Uluslararası geçerliliği olan bir öğretmenlik diploması programı bu ve an itibariyle canımı okumakta. Şu an iki modülünü birden yapıyorum. Bu şu demek; hem Haziran başında bir sınava gireceğim hem de ufak çaplı bir tez yazacağım (shit!!!). İlk bölüme sonbahardan beri çalışmam lazım ama kafamı toparlayıp çalışamadım (elektrikler evde değil kafamda kesikti hocam!) ancak çalışmaya başladım; ikinci bölüm bu hafta başladı ve ay sonuna 1100 kelimelik bir şey yazmam lazım (duble shit!!). Neyse yapacağız bir şeyler, başka yolu yok! Ha bu eziyeti o kadar çekiyorsun sonra ne olacak? Valla sağ salim çıkarsam şu işin içinden var kafamda  b c d planları; bunlardan biri olacak. 
Haaaa tabii bir de bu ay yapacağım evlatlık başvurusunun son görüşmesi var (triple shit!!!). Of pof afra tafra....
Evet ya zamanı donduralım ya da abilerim ablalarım şu fakir kulunuza bir yardım ediverin pamuk eller cebe; bir kaç adet 3D kopyamı yaptıralım; bir kopyam okulda çalışsın, bir kopyam diploma derslerine çalışsın, bir kopyam evlatlık görüşmesine hazırlansın, bir kopyam özel derslere gitsin, bir kopyam evi temizlesin yemek yapsın, bir kopyam köpeği gezdirsin, bir kopyam restoran / bar açsın, bir kopyam başladığımız motosiklet kursunu tamamlasın, bir kopyam dünyayı gezsin. Ben mi? Pijamalarımı çıkarmadan bütün gün koltukta iki seksen yatıp, dizi seyredeyim. 

2 yorum:

Ezgi Özbey dedi ki...

Selam, bloğunuzu takipteyim yazılarınızı çok beğenerek okuyorum. Gireceğiniz bu sınav nedir acaba ben de öğretmenim, sevgiler.

karga'nın günü dedi ki...

Ezgi hanım merhaba, Delta diye ingilizce öğretmenlerinin Cambridge üniversitesinden aldığı bir sertifika programının sınavı. bir nevi doktora benzeri bir şey diyelim.