28 Mayıs 2015 Perşembe

her yerdeyiz

Bugün Gezi olaylarının ikinci yıldönümü. "Bu parkı yıkıp, topçu kışlası inşa edeceğiz ve siz buna hiçbir şey yapamayacaksınız!" diye damarımıza basıp, gözümüzün içine baka bak o koskocaman iş makinalarını parka sokmaya çalışmalarıyla başlayan ve bu gün hala bir kesimin korkulu rüyası olan belki hayatımda görüp göreceğim toplumsal olarak en anarşik, en toplu, en tek yürek, en kararlı ve en isyankar olduğumuz günlerin üzerinden koskoca iki yıl geçmiş.
Gezi süreci evet belki sistemi değiştiremedi ama toplumda belki başka hiçbir olayın yaratamayacağı kadar derin bir iz bıraktı. Bu özel olayın yıldönümünde Taksim Dayanışma'nın basın açıklamasının bir bölümünü bu posta ekleyerek, hem kendi çapımda yıldönümü kutlaması yapmak hem de olaylarda hayatını kaybeden o gencecik insanlara da bir selam yollamak istedim.

Evet her yerdeyiz ve gün gelecek her şey çok güzel olacak!!

"Bu ülke Gezi'yi yaşadı. Haziran'ın sıcağını iliklerine akıttı. Milyonlar şarkılarını dillerinden düşürmeden kararlı ve direngen bir duruşu tarihin içinden geçerek yaşadılar. Cesur yürekli kadınların ve gençlerin büyük bir ağacın yapraklarına dönüşerek kara bir dumanı dağıttığı, nefes aldırdığı bir ülke artık burası… Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi'nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde; bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; aşkımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz… İstanbul'da ve ülkenin dört bir yanında şehirlerin parklarında ve meydanlarındayız. Gezi'yi yaşadığımız ve anımsadığımız yerde ve her yerdeyiz. Gezi Parkında ve Taksim Meydanı'ndayız.  Gezi'den dört bir yana yayılan park forumlarındayız. Ankara 'nın, Adana'nın, Antakya'nın, Eskişehir'in, İzmir'in Edirne'nin, Samsun'un, Diyarbakır'ın, Antalya'nın… Her şehrin ve ilçenin Meydanlarında ve Parklarındayız, her yerdeyiz…"

Hiç yorum yok: