23 Ağustos 2013 Cuma

şiir değil

Bir önceki postumun çok kötü bir şiir denemesi olduğu yönünde ciddi yorumlar aldım. Bir kere o postu şiir yazmak amacıyla yazmamıştım. Ben kiiiiimmm şiir yazmak kim. O yüzden şiir zannedenler üzülmesin, şiir denemesi yapmak gibi bir amacım yoktu. Şiirin çok ciddi bir yetenek gerektirdiğini bilecek kadar kendimi biliyorum. O postta sadece aklıma gelenleri alt alta yazdım. Ne şiir ne de başka tarz bir şey denemekti amacım. Ama "şiir denemeniz olmamış bence siz düzyazıya devam edin" gibilerinden yorumlar alınca üstüne bu postu yazmak zorunlu oldu. Aslında herkes istediğini istediği gibi yazamaz mı? Hadi diyelim benim yazdığım şiirdi; şiir denemesi yapmak istedim; insanların yazdıklarına karışma hakkımız var mı ? "Olmamış yazdığınız, şöyle yazsanız daha iyi olur" gibi yorumlar yapmak doğru mu? Merak ettim bak şimdi.

2 yorum:

Keyfimin Kahyası dedi ki...

Sevgili karga :)

kime göre neye göre değerlendirmeler bunlar? sen dilediğince, aklına geldiğince yazıver ben okurum :) şu insanlar da her konu da bilirkişi kesilmeyi bırakıp sadece okusalar, beğenmiyorsalar da okumaktan vazgeçseler. Olmuş ya da olmamış demeseler...

niye kızdıysam ben de bukadar :)) sevgiler

zapere dedi ki...

Hani açık duvara yazınca insan eleştirel yaklaşıma da eyvallah diyabilmeli. Vallahi zurnanın zırt deliği de bu işte....... Sanırım o size eleştirel yaklaşan (:P) arkadaş(!) kapalı ve tesettürlü bir yerden size yazmış olmalı. Yoksa yazısına rastlayabilirdik burada. Şimdi siz bu kadarcık da olsa jurnalleyince bir daha eleştiremeyecek sizi garibim zaar. Bir dahaki sefere ismini, açık adresimi sayfasında görebilirim bahtiyarlığı ile hött duygusu da yaşayabilir bu vesileyle amcam. Ee büyükler azcık birşeyler bilirler, kemale ermişlik de bazan sus pus olmayı aşabiliyor zurna da ötüyor ondandır harici gazel. Lakin demiştim ya kapalılık bir sırdır. Açık yerden isimsiz de olsa avama şikayet, dost kaybına sebep olur. Üzücüdür.....!