2 Temmuz 2013 Salı

basit bir hayat

Her sene Eylül'de ya da yazlık kışlık yaparken yaptığım genel temizliği bu aralar yapacağım gibi sanki. Başladım ya temizlemeye orayı burayı artık hızımı alamam. Uzun zamandır kafamda olan şeyleri gerçekleştirmeye çalışıyorum.
Mesela kütüphanedeki kitapların tekrar düzenlenmesi, yeni gelenlere yer açılması yer bulamayanların yeni bir yerlere taşınması gerekiyor. Büfedeki tabak çanaklardan tek tük kalmış olanların ihtiyacı olan birisine verilmesi, duvara resimlerin asılması, uzun zamandır çerçeveletilmeyi bekleyen resimlerin çerçeveletilmesi gerekiyor.
Bütün bunların yanı sıra ruhsal olarak da temizlenmeye gerek var. Artık eskiden yapmış olduğum hataları vs.yi düşünüp kendimi didiklemeye son. Oldu bitti, gereken dersler alındı. Artık "ah! keşke yapmasaydım!" demenin alemi yok. aklımı başıma almalı ve aynı hataları yapmadan yoluma devam etmeliyim.
İkinci bir master, doktora vs. düşüncelerini de rafa kaldırdım. Onları yapsam ne olacak. Yaptık bir master pek birşeye çeviremiyorum. Büyük ihtimale ben de olmayan bir akademik kafa yüzünden bu çeviremem işi. Bu yüzden debelenmeyi, "ne yapsam ne yapsam" diye düşünerek kendimi yemeği, huzursuz etmeği bırakıp daha basit, elindeki ile yetinilen bir hayat sürmek en iyisi. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bu aralar ruh halim temizlenmek üzerine ayarlı.

1 yorum:

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

uzun bir listede bende var. ama , vakit vakit vakittir... :)