26 Mart 2013 Salı

hep mi bana yahu?

Olay 1:

Mekan asansör. Ben bindiğim zaman dolu olan asansör altıncı kata geldiği zaman boşalır ve gençten bir kızcağız biner. Önce sırtı bana dönük birkaç dakika durur, sonra hışımla bana döner ve altıdan yedinci kata çıkıncaya kadar geçen, iki dakikada şunları söyler:
"birşey danışabilir miyim? dedim "bana sonra danış" dedi. İnanabiliyor musunuz? Neymiş efendim, saat birdeki dersini hazırlıyormuş. Bu ne terbiyesizliktir?"
Ben ne olayı bilen, ne bunları söyleyen hocayı ne de bana bunları hışımla, bir çırpıda löngös diye anlatan kızı tanıyan biri olarak, uzun kirpiklerimi kırpıştırmak suretiyle "çattık deliye" diye anlamlandırılabilecek bir gülümsemeyle, "he he he oluyor tabi arada böyle şeyler" minvalinde birşeyleri geveledim ağzımda. Bu kızı daha da coşturdu ve ben asansörden inerken arkamdan şöyle bağırıyordu: "benim de arada canım birilerini öldürmek istiyor ama öldürmüyorum!!!"""

Olay 2:

Mekan metro çıkışından eve giden yol. Her zamanki gibi metrodan çıkmış eve doğru her zaman yürüdüğüm yolda yürümekteyken ve arkamdan birinin geldiğini hissederken, ani bir hareketle yolu değiştirmek istedim ve evin karşısındaki parktan geçerek eve ulaşmak istedim. Tam parktan çıktım, yolun evin olduğu tarafına geçecekken, arkamdan şu sesi duydum:
O ses: "Pardon, yukarda başka yol mu var?"
Ben: "Efendim!!!??? anlamadım."
O ses: "Yukardaki yol nerde?"
Ben: "Siz nereye gitmek istiyorsunuz?"
O ses: "Minibüs caddesine"
Ben: "Ha, o zaman bu yoldan aşağıya yürüyeceksiniz."
O ses: "Biliyorum da ben onu sormuyorum. Yukarıdaki yol nerde?"
Ben: "Beyefendi ne yolu? Parktan geldim ben buraya!"
O ses: "Haaaa demek ordan geldiniz. Demin önümdeydiniz, birden yok oldunuz, sonra önüme çıktınız. Ben de başka bir yol var sanmıştım. Tamam."
Ve adam tırıs tırıs gider. Ne bir "iyi akşamlar", ne bir "teşekkürler" demeden.

Yahu bütün deliler hep mi bana denk geliyor?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Reca ederim efendim, eskilerin kibar beylerinin ve küçük hanımefendilerinin olmadığını yeni farketmişsiniz... :)

Adsız dedi ki...

Mısırlı'ya Mısırlar, Lübnanlı'ya Lübnanlar, Tunuslu'ya Tunuslar, Hintli'ye Hintler denildiğinde Yunanlılar Yunan olabilir.. O zamana kadar benim için Yunanistan'da yaşayanlar Yunanlıdır arkadaş.. Zortus

serpil dedi ki...

Ben 2. kişiden gerçekten tırstım, çok tuhaf ya
Gitgide daha çok tuhaf insan görüyorum etrafta zaten

Unknown dedi ki...

haha ilginç olmuş gerçekten. İnsanlar çok triballer bazen ya. Neyin kafasında die bi laf var ya bu yazıda onu dedirtiyor gerçekten. O cümle bazen cuk oturuyor bulana helal olsun :)

Adsız dedi ki...

orası istanbul. oraya her gittiğimde başıma böyle şeyler geliyor. küçük bir alana sıkıştırılmış insan sayısı o kadar fazla geliyor ki mutlaka böyle bir yerlerden patlama yapıyor.

bir de ben yukarıdaki 2.adsızın oraya nereden geldiğini anlamadım. aranızda başka bir yerde böyle bir konu mu geçti ki... ayrıca, tüm ülkeler için sabit bir kural yok. mesela rumen de diyoruz, bulgar da. yunanistanlı'nın esas karşılığı da yunan. halk ağzında yunanlı da kullanılıyor. tdk'ya da bakabilir sayın 2.adsız.