23 Mart 2013 Cumartesi

aplacım

Dün sabah ofiste telefonum çaldı. Numara açık seçik gözüküyor, merak bu ya açtım.
O ses: İyi günler, Karga hanımla mı görüşüyorum?
Karga: Evet, benim buyrun!
O ses: Hayırlı Cumalar, Karga aplacım!!! Şimdi aplacım, Allah nasip ederse, inşallah, 1 Nisan'da Kadıköy Halk Eğitim merkezinde aplacım....
Karga: ...........
O ses: Duyuyor musun aplacım, sesim geliyor mu?
Karga: Evet!
O ses: Tamam o zaman aplacım. Allah'ın izniyle, özürlü kardeşlerimizin oynayacağı bir oyun var. Bütün oyuncularımız özürlü kardeşlerimiz....Sesim geliyor mu, aplacım?
Karga: Ben böyle şeylerle ilgilenmiyorum!!!
O ses: Ama aplacım, özürlü kardeşlerimizin sorunlarına duyarsız mı ....
Karga: Ben onlara başka şekillerde yardım ediyorum merak etmeyin!!!
(Karga telefonu kapar, konuşma biter)

Tepeden tırnağa sinirden kıpkırmızı kesildim. Ben kızınca, genelde ne diyeceğimi bilemem. Nutkum tutulur, aklımdan bir sürü şey geçer söylemek için ama söyleyemem. Şimdi bu olayda da o kadar sinirlendim ki birden içimdeki Recep İvedik'i çıkarıp 'hohohoyyytttt, noluyo layyynnnn????" diyesim geldi ama ne diyeceğimi bilemedim. Eğer konuşabilseydim şunları söylerdim herhalde o sese;
* Bir kere kardeşim ben senin nerden aplan oluyorum? Bu ne biçim usluptur?
* Siz benim telefonumu izinsiz kimden aldınız? Adım ve soyadımla beni arayacak kadar bilgiyi hangi kendini bilmez, densiz size verdi?
*Birilerine yardım yapmak ya da yapmamak benim tasarrufumdur, kimin hangi derdine seyirci kalıp kalmayacağım benim bileceğim iştir, kimseye bu konuda hesap vermem, lafını ettirmem. Yardım ederim etmem size ne?
* Ayrıca bu telefon ile bilet satma işi ne kadar güvenlidir. Ben bilet almak istesem, gider Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nin gişesinden, paramı bastırır alırım. Ne yani siz beni aradınız ve bana aplacım dediniz diye ben kırk lira olan biletlerinizi telefonda mi alacağım. O kadar salak mıyım da ben, size kredi kartımın numarasını vereceğim?
* Hem ben nerden bileceğim sizin özürlüler için çalıştığınızı, var mı bir kimlik belgeniz, numaranız? Adını bilmem yüzünü bilmem, o parayı cebine atmayacağını nerden bileyim?
*Ama en önemlisi sen benim telefonumu nerden buldun da, beni adım soyadımla hitap edip arıyorsun ve sonrasında yılışık bir samimiyetle konuşmayı aplacım seviyesine getiriyorsun? Sen kimsin be adam?

demek isterdim. Hatta yazarken o kadar hiddetlendim ki yine bugün o telefon numarasını arayıp, ağzıma geleni söyleyesim geldi. Yahu bu ne terbiyesizliktir. İnsanı zorla kötü yapıyorlar. Ben bu tip işlerin güvenirliliğine güvensem, ilgilenirim, gider bilet alırım zaten. Bir takım yardımların çeşitli kuruluşlar için yapılmakta olduğunu biliyorum ama açıkcası bu işlerin güvenirliliği ile ilgili çok derin kuşkularım var. En son Van'a yana yakıla gönderdiğimiz yardımların depolarda çürüdüğü haberinden sonra beni öldürsen bu tarz yardımları yapmam. Ben kendi elimle götürdüğüm, güvendiğim kişilere şahsi yardımlarımı yapıyorum, bu da bana yeter.
Şimdi kafamdaki asıl mesele benim cep telefonumu alenen satan ya da dağıtan kişileri ve sürekli cebime hiç gitmediğim restoranlardan, mağazalardan, dil okullarından (İngilizce öğreten birine, 'çok uygun koşullarda ingilizce' diye kampanya smsleri geliyor. İronik!!! Onlara da 'isterseniz ben size öğreteyim' diye mesaj atasım geliyor.), otellerden, tur şirketlerinden vs. vs. den gelen mesajları atanları şikayet edip, bu mesajları engelleyemez miyim? Bir de bu aplacım mı şikayet edebileceğim biri yok mu? Bu bir nevi tacize girmez mi? Nedir ne değildir? Biri beni bilgilendirsin, aplanız size kurban olsun!!!

2 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Bana bu ara en çok sigarayı bırakma kampanyası telefonları geliyor. Önce sigaraya başlasam davetlerine icabet edeceğim ama şimdi sövmek geliyor içimden :)

Adsız dedi ki...

direk kadıköy halk eğitimi arayın veya daha iyisi geçerken uğrayıp müdürüyle konuşun. orası belediyeye bağlıysa belediyeye de şikayet edebilirsiniz (kültür işlerine veya bilgi edinme merkezine).