18 Ocak 2012 Çarşamba

bilmece bulamamaca


Geçen sene biten Ezel diye bir dizi vardı. Bilen bilir, bilmeyen googlelasın işte. Ama özetle tam bir kedi fare oyunu kimin eli kimin cebinde dizisiydi. Kim kimdir, kimin kiminle ilişkisi var bir türlü anlamak mümkün olmuyordu. Birini iyi bir insan sanırken aslında ne kadar hesapçı kitapçı olduğunu görüyorduk. Her bölümde ruh halleri değişen karakterler ile bizim de ruh halimiz değişiyordu. Hadi o diziydi, etkisi üç beş gün içinde geçiyordu da yaşadığımız ülkenin ikliminin o dizi gibi olmasına ne demeli. Kimin eli kimin cebinde, kimin kimle bağlantısı var bir türlü bilemiyoruz, bulamıyoruz. Bir tür bilmece bulamamaca hali içersindeyiz.
Bir ülkede insanın hiç mi güveneceği bir merci olmaz. Kapı gibi deliller varken, "hadi canım! yok öyle birşey, örgüt işi değil" diyebilen, nasıl adil bir kurum olabilir. Bir sürü hakkını arayan, konuşma hakkını kullanan, bildiği doğruları söylemek isteyen gazeteci, öğrenci hapishanelerde sürünürken, göz göre göre, o kadar kanıta delile rağmen pişkin pişkin katilleri serbest bırakmak hangi akla mantığa sığar, bir bilen varsa bize söylesin.
umutsuz ve çaresizdik zaten bir de bunun üstüne anlamsızca katilleri, üçkağıtçıları, bilumum kötü insanı serbest bırakarak, utancı da sırtımıza yüklediler.

1 yorum:

E dedi ki...

Ne kötü bir söz: "Burası Türkiye!" Daha güzel bir dünya olabilecekken çıkarlar uğruna harcanan bir Türkiye.