16 Kasım 2011 Çarşamba

tatil mode: on

Her zaman 80'lerin en abidik gubidik şarkılarını dinleyen üst kat komşum şu anda Müzeyyen Senar'dan "Bakışlarına hayran olayım işvene kurban olayım" şarkısını dinliyor (şarkının tam adını bilmiyorum anladığını gibi) ki en sevdiğim şarkıdır. Kedi olalı bir fare tuttu üst kat komşum. Tebrikler. Şu anki ruh halime pek bir uymakta bu şarkı zira.
Geçen hafta bayram tatilinden beri uzuuuun bir tatil havası bünyemde hüküm sürmekte. Zira bayram nedeniyle yeni ergenleri evlerine postaladık, "zaten kafanız bir karış havadaydı gidin iyice havalanın" dedik. Önümüzdeki hafta gelecekler. Bize de ne olasıya bilmiyorum yönetimden "siz de gidin gözümüz görmesin" dediler, bir hafta tatil verdiler. Hiiiiç şikayetim yok. Pazartesi ve salı temizlikti sokak işiydi falandı filandı bir koşturmacayla geçti. Bugün benim koca kuzu Misket kediye ıslak mama almaya çıkmak dışında evden hiç çıkmadım. Ama bundan sonra bir sponsorum olsa ve beni idare etse hiiiiç sokağa çıkmam. Öyle bir ev kuşu olma modundayım. Nedir Allahım bu evcimenlik? Ama şunuda belirmeden geçemeyeceğim, şu kim olduklarını bilmediğimiz atalarımız yine doğru bir noktaya parmak bastırmışlar. "İşleyen demir ışıldıyor!!!" Evde olmak bence dünyanın en süper şeyi amma velakin evde insanın ruhuna birşeyler basıyor. Beyin hafiften sulanıyor. Çalışırken "to do list"ler sayesinde hemencecik yapılan işler tatil modundayken sündürülüyorda sündürülüyor. Algı malgı hiçbirşey kalmıyor. Gerçi televizyon başında falan oturmuyorum amma yine de evin böyle bir bastırma gücü var işte bilmem katılır mısınız?
Neyse efenim ben dört gün daha evden çıkmamayı planlıyorum. Darısı tatil ümidiyle yaşayanlara.

*Misket efendinin tatil modu benden farklı değil. Kendimi temsilen onun resmini koydum.

2 yorum:

Defne Soysal dedi ki...

İyi keyifler. Ev,kedi,miskin modu...

zapere dedi ki...

Mağara adamı şöyle yaparmış MÖ öncesi(çok eski bir zaman oluyor bu)mağarada yan gelir yatar arada karnı acıkınca bir av için dışarı çıkarmış. Karın işi bu, guruldayınca dinazorların korkusu kalmazmış herhalde. Fakat ne bilsin o mağara adamı birgün dinazorlardan daha korkunç bir şeyle karşılaşacağını.. Aklı evvel başka bir mağara adamı bu çok yatma zamanlarından birinde saati bulmuş gölgelere bakarak.. Saat icat olunca da ne demek dinazor, saati kaçırmamak korkusu sarmış insanoğlunu. Dilim dilim zamanlara bölmüşler hayatını, esiri etmişler özgür ve de ben-keyfim ve kahyası diyen adamcağızı zamana.. O zaman dilimlerinden birine, iş saatine mahkum olmuş böylece.. :)