21 Haziran 2011 Salı

baba erkekler / babasız kızlar

"Dün annemi aradım, babalar gününü kutladım. Bilerek de eşimin yanında yaptım, bana ne kadar babalık edemediğini anlasın" diye.

Bu cümle benim yıllardır karşı cinsle olan ilişkilerimde bir türlü bilemediğim, bulamadığım şeyi buldurdu.
Cümlenin sahibi ofisteki arkadaşım D. çok küçük yaşta babasını kaybetmiş. Şehit düşmüş babası Kıbrıs'ta. O bebekken. Annesi yıllarca ona hem analık hem babalık yapmış. Bundandır onun annesini arayıp babalar gününü kutlaması. Ama özellikle eşinin yanında bunu yapması ise eşinin onu bir türlü sahiplenmemesinden dolayı yaşadığı kırgınlıktan, kızgınlıktan, eşinin onu ne kadar yalnız, desteksiz bıraktığını göstermek istemesinden. Mesajı verebilmiş mi? Tabii ki hayır.

Hani o pek meşhur hanım dergileri vardır ya, Cosmo gibi Marie Claire gibi. Her ay oturur kadın erkek ilişkileri dosyaları hazırlarlar. Genelde hep aynı sorular sorulur; "karşı cinste sizi ne çeker? karşı cinste ne ararsınız?" Onlarda annem gibi yemek yapsın, evine sahip çıksın vs. vs. gibi cevaplar verirler. Kısacası erkekler kadınlardan hem bir anne gibi şefkatli olmalarını, hem mankenler gibi alımlı ve seksi olmalarını, hem bir sağır ve dilsiz hadi bilemedin üç maymun gibi davranmalarını, hem bir ahtapot misali herbir işi dört kolla halletmelerini ve onlara yapacak fazladan iş çıkarmamaları beklerler.

Peki ya kadınlar?

Genelleme yapmak istemesem de kendimin vardığı sonuçtan yola çıkarak kadınlar baba gibi erkekler istiyor onu anladım. Hani o küçükken bizimle oynayan, ağladığımızda yanımızda olan ve bize sarılıp herşeyin yoluna gireceğini söyleyen, yaptığımız şeylerle gerçekten gurur duyup mutlu olan, farkettirmeden arkamızda tuttuğu o görünmez ama orda olduğunu bildiğiniz desteği veren babalar gibi erkekler istiyoruz. Ne yaparsak yapalım yanımızda olacağını bildiğimiz, düştüğümüzde bizi tutacak ya da kalkmamız için elini verecek, hayatın kaçınılmaz sorumluluklarının yükünün altında ezilirken bir omuz verip kaldıracak, hep destek tam destek, kendinde kalmışken bizim de kendimizde kalmamıza izin veren, birlikte farklılıklarımızı koruyup bir bütün olabileceğimiz erkekleri istiyoruz.

Böyle baba erkekleri bulanlara diyecek sözüm yok, ne diyeyim Allahın sevgili kulları onlar. Ama biz, hem gerçek babalarını kaybetmiş hem de baba gibi erkeğini bulamamış kızlar, hep bir tarafımız eksik ama kuyruğu dik tutarak yaşamak zorundayız.

5 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Offf Kargam!
Doğru söze ne denir?
Ve bu "dik tutulan kuyruk" insanı ne çok yorar değil mi? :((

karga'nın günü dedi ki...

Öyle ekmekçim,öyle...Ve ben de çok ama çok yoruldum.

guguk kuşu dedi ki...

SEVGİLİ GAMLI BAYKUŞ, BENCE BİZLERİN KİMSEYE İHTİYACI YOK, BUNUN FARKINA VARIRSAK RAHATLARIZ. BEN ANNESİZ VE BABASIZ BİR GUGUK KUŞU OLARAK ÇOK MUTLUYUM.....KUYRUĞUNU DİK TUTMAK İÇİN UĞRAŞMA ONU KEYİFLE SALLA. :d

Defne Soysal dedi ki...

Duygularınızı ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Tebrikler

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Maalesef cok sey bekliyoruz onlardan, yapabilecek kapasitede degiller. Hepsi icin degil sozum tabii ama bazilarinin cidden elinden gelmiyor.

Ben bi yabanciyla evliyim, onlarda bu anlattiklariniz o kadar az ki...yada benim esimde. Gozlemledigim cogunlugu evlenmek yerine ayri evlerde yasayip sadece istedikleri zaman goruyorlar kiz arkadaslarini. Boylece ne onlarda sorumluluk var ne de karsisindakinden bekliyorlar. Ta ki cocuk olana dek...

zoe is bunlar, kendi kendimizin babasi annesi olmaliyiz belki. Ben de cok yoruluyorum, annemler Turkiye'de. Kuyruk hep dik durmali, offf en azindan annneniz arkadaslariniz yaninizda.

sevgiler