26 Mayıs 2011 Perşembe

bir başlangıç bir bitiş

Benim için yeni başlangıçların yeni kararların zamanı hep sonbahar olmuştur. Neden bilmem. Herhalde çocukken annemin yeni ders yılı öncesi çalışma odalarımızda kardeşimle bana dip bucak temizlik yaptırmasından. Bir önceki seneye ait kitaplar toparlanır, işe yarayanlar temizlenir, yaramayanlar birilerine verilir, notlar, kağıtlar, ıvız zıvır ne varsa toparlanır, düzenlenirdi. İşte ben de bu seneye kadar her zaman böyle dip bucak bir temizliği sonbaharda yaptım. Hem fiziki hem ruhani anlamda sonbaharlarda yenilendim. Ancak bu sene bu meşhur temizliği baharda, yazın yüzünü yeni yeni gösterdiği şu günlerde yaptım.
Bu haftasonu dört aylık Mutfak Sanatları Akademisi maceramın sonu olacak. Su gibi geçip giden ve beni her açıdan değiştiren bu yolculuğun bitiminin hemen ardından yepyeni ve bir öncekinden daha farklı bir başka macera başlayacak. Tüm bu bitişler ve başlangıçlar arifesinde kendime verdiğim şu bir haftalık arada evimi ve ruhumu dip bucak temizledim. Şimdi artık fazlalıklardan, kirden tozdan kurtulmuş bir halde taptaze bir bahara, sıcacık bir yaza başlangıç yapacağım. Cebimde yeni tanıdığım dostların sıcaklığı, yüreğimde taze umutlarla farklı bir dünyayı tanımaya hazırım.
Herşey güzel olacak...ya da en azından ben öyle olmasını diliyorum.

5 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Yolun açık olsun. Dilerim keyifli bir staj dönemi bekliyordur seni...

zero dedi ki...

Eminim olacak canım, şans, keyif, hız hep seninle olsun:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Olacak olacak!
:))

zapere dedi ki...

Usta şef oldunuz yani sonunda.. Eeee ev yemekleri mutfağınız kısmetse ne zaman açılıyor??? :)

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili dostlar, güzel dilekleriniz, cesaret verici sözleriniz için çok teşekkürler. İyi ki varsınız. Zafer bey, ev yemekleri mutfağımın açılmasına daha çoook var. Ama açılışa şimdiden davetlisiniz.