5 Ocak 2011 Çarşamba

manik depresif

Dün sabah uzun zamandan beri gerçekleştirmek istediğim en büyük hayallerimden biri için atacağım kocaman bir adımın heyecanı ile uyandım ve gün içersinde bu heyecan ile yolda yürürken ya da ofiste otururken kendi kendimi gülerken buldum. Saat ikide msa'daki profesyonel aşçılık okulu hafta sonu programına kaydımı yaptırıncaya kadar böyle güleceğim sanıyordum. Ta ki jinekoloğum arayana kadar. Geçen hafta her yıl olduğu gibi rutin Pap smear taraması yaptırmış ve sonucunu bekliyordum. Nasılsa birşey çıkmayacak diye unutmuştum aslında. ancak dün jinekoloğum aradı ve smear sonuçlarımda bazı anormallikler olduğunu söyledi. Sonuçlarımda ascus çıkmış. Yani ascus, rahim ağzından alınan örneklerde birtakım hücresel değişimler olduğu ancak bu değişimlerin kanser öncülü olup olmadığını anlamak için bulguların yeterli olmadığını gösteriyor. Bu da daha detaylı bir tarama yapılması ve HPV olup olmadığının ve eğer varsa ne kadar ilerlemiş olduğunun bakılması gerekiyor. Doktorum geçen senedeki olayda olduğu gibi beni telaşlandırmak istemeyen, önemli bir şey yokmuş, normal birşeyden bahsediyormuş havası vermeye çalıştığı ama oldukça telaşlı, gergin ve "ciddi birşeylerin kokusunu" alıyorum ses tonu ile bana ne yapacağımızı anlattı. Bu durumda en kısa sürede kolposkopi ve biopsi yapacak. Yani yine narkoz altında rahmin içinden örnek alacak. Sanırım şu durumda yapılması gereken sakin olmak ve biopsi sonuçlarını beklemek. Ama her ne kadar bir yanım sakin ol kötü birşey değildir dese de öbür laf anlamaz tarafım çoktaaan dizlerini dövmeye, "vay başıma gelenler" diye yakarmaya ve "offf ya, daha çoluk çocuğa karışamadan rahmimden mi oluyorum" düşüncesinden başka birşey düşünemez oldu. Şu anda elimden geldiğince daha sakin olan tarafı dinlemeye çalışıyorum. Kötü birşey gelmeyecek başıma eminim. Bu seneki narkoz istikakım erken geldi o kadar. Ancak yine de insan, sabah gayet keyfi yerinde ve mutluyken, öğlene doğru herşeyin tamamen farklı bir şekilde değişmesi karşısında hafif bir manik depresif dumur hali  yaşamadan edemiyor.

10 yorum:

JoA dedi ki...

geçmiş olsun sevgili gamlı baykuş. her yıl kontrole gittiğine göre ciddi düzeyde birşey çıkmayacağından eminim ben. yani hpv çıksa bile ileri seviye çıkmayacaktır. merak etme demek manasız tabii ama içini olabildiğince ferah tutmaya çalış. hem hpv çıktı diye hemen rahim gitmez, üzülme:) aynı durumu yaşayıp çoluk çocuğa karışan arkadaşlarım var. istersen bana mail at. hatta ekmekçikız'dan telefonumu da alabilirsin ;-) inan bir kitap yazacak kadar deneyim sahibiyim bu konularda. bir de neden rahim içinden biyopsi istediğini anlamadım doktorunun. hpv için rahim ağzından, hadi en fazla rahim boynundan biyopsi alıyorlar. onda da narkoza gerek yok, dayanılabilir bişey. çok öpüyorum. her şey yoluna girecek inşallah.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun, Kötü birşey çıkacağını zannetmiyorum..İyi düşünün iyi olsun.

neo dedi ki...

gönlünü ferah tutmaya çalış, geçenlerde bir arkadaşıma da benzer bir şüpheyle test yapıldı, temiz çıktı sonunda. tabii insan endişeleniyor ama var gücümüzle olumlu düşünmeye çalışalım. geçmiş olsun.

karga'nın günü dedi ki...

Joa, çok teşekkürler. Bakalım bir yapsın biyopsiyi de ne sonuç çıkacak, ondan sonra detaylı deneyimi için seni arayabilirim. Neden narkozlu yapacak sormadım, zaten ascus, hpv vs. dediğinde doktorum benim akıl uçtu gitti, ne soracağımı da bilemedim. Nette araştırdım biraz, bazı doktorlar iki ayda bir smear testi yaparak müdahele etmeden bekliyormuş, bazıları da önlem adı altında biyopsi ya da kolposkopi denile şeyi yapıyormuş. Bakalım cuma günü dananın kuyruğu kopacak.

karga'nın günü dedi ki...

Umarım Hayatın süs Payı umarım...

karga'nın günü dedi ki...

Neo, artık nasıl düşünüyorsam ya da şöyle diyeyim evrene nasıl sinyal gönderiyorsam, aklıma gelen başıma geliyor. daha doktor smearı alırken kendi kendime "bunda hpv falan çıkmasın" dedim. Al işte sonuç. Neyse göreceğiz yakında hanyayı konyayı. Sevgiler...

NzN dedi ki...

düzenli olarak kontrol ettiriyorsan büyük sorunların çıkmayacağına inanıyorum ben....
güzellikler tarafının ağır basmasına izin ver. bırak güzellikler bulsun seni. bu da rutin kontrol olarak gerilerde bir yerlerde kalsın en kısa zamanda....

bak ne kadar güzerl bi şey olmuş hayatındaa!!!!
gamlı aşçı geliyooorrr

Leylak Dalı dedi ki...

Hiçbirşey çıkmayacak sevgili karga, gönlünü ferah tut. O kadar çok arkadaşımda bu hücre değişimi telaşı yaşandı ve sonrası temiz çıktı ki anlatmakla bitmez.
En kolay şekilde atlatıp rahatlaman dileğiyle sevgiler yolluyorum...

SunnyShine dedi ki...

Merhaba olay üzerinden 1 seneden fazla zaman geçmiş yine detekrar geçmiş olsun, olmuş bitmşi olsun diyorum. Bu konuyu araştırırken kendime en yakın ruh hali içinde sizin yazınızı gördüĞüm için sormak istedim. Sonrasında neler oldu?? Bu arada bana da doktorum narkozlu olacak dedi ben olmasa olmaz mı dedim o da aynen dediğiniz tonda acıtan bi işlem narkozlu olmalı dedi, internette de gerek yok diyor. Bende olay şoku ile sormamıştım ama operasyonu yaptırmadan önce doktor değiştirsem tekrar test mi yaptırsam diye sorguluyorum durumu..Sevgiler..

karga'nın günü dedi ki...

SunnyShine, sonrasında hiçbirşey olmadı.Sonuçlar temiz çıktı, normal kontrollerimi oluyorum. Tehlikeli birşey yok. Ne narkozu alınca ne de narkozdan sonra birşey olmadı. Hiçbirşey hissetmedim. Bence olumlu düşün ve bence doktor değiştirme.