29 Aralık 2010 Çarşamba

hadi çözün bakalım: on bilinmeyenli denklem

Pazartesi gayet sıradan bir gündü. Ta ki Allianz sigorta şirketi beni arayana kadar. Olayı en baştan anlatacağım çünkü size sunacağım bu on bilinmeyenli denklemi çözmeniz için bütün verileri bilmeniz gerekiyor.
Şimdi vakti zamanında yani 2002 yılında Allianz sigorta şirketinden sadece operasyonlarda ve doğumda kullanılacak bir sigorta poliçesi edindim. O zaman çalıştığım yerin bana sigorta anlamında bir katkısı olmadığı için zamanı gelince gerekir diye bu sigortayı edindim. Neyse o zamandan geçen seneye kadar bu sigortayı hiç kullanmadım. Kullanmadığım içinde poliçemde hasarsızlık yüzünden belli bir indirim oldu. Yani ödediğim taksitler azaldı. Ancak geçen senede bebiş gelmemeye karar verdiği için olduğum tahliye operasyonu yüzünden yıllardır ödediğim bu sigorta poliçesini kullandım. Hasarsızlığım bozuldu. buraya kadar herşey tamam. Ancak olay bundan sonra karışıyor. Pazartesi arayan acenta görevlisi bana hasarsızlığımın bozulduğunu bundan sonra ödediğim taksit miktarının artacağını söyledi. Buraya kadar da tamam. Ben de artık şeytan mı dürttü nedir "önceden ne kadar ödüyordum şimdi ne kadar ödeyeceğim?" diye sordum. "Önceden aylık 80 liralık taksitler ödüyordunuz şimdi 168 lira ödeyeceksiniz. Hasarsızlığınız bozuldu" dedi. "Tamam da" dedim. "Niye bu kadar fark var?" Efendim benim ödediğim poliçenin miktarı 560 küsürlükmüş. Olduğum operasyon ise 1200tl'likmiş. Yani olduğum operasyon ödediğim poliçe miktarından fazla olduğu için bu sene onların belirlemiş olduğu bazı oranlar yüzünden benim ödediğim miktarda iki katı gibi bir artış oldu. Şimdi benim anlamadığım şu ben yıllardır gıkım çıkmadan bu poliçeyi ödemişim. Kullanmadığım için poliçe indirime uğramış ve sen de beni ödüllendirmek için indirim yapmışsın sonra da diyorsun ki "e senin poliçenin miktarı bu kadar. Olduğun operasyon ücreti ödediğinden fazla. " Burada sakat bir durum yok mu?.Zaten operasyonlar pahalı. Ben ne diye bu sigortayı yaptırdım ki. Şimdi ben doğum yaptığımda bu poliçeyi kullanacağım ve tabi ki doğal olarak benim poliçe miktarımdan fazla tutacak doğum masrafları. O zaman bir sonraki sene benim ödeyeceğim prim miktarı daha mı fazla olacak. E öyleyse ben niye sigorta yaptırdım. Sen benden o parayı zaten bir şekilde alacaksan ben ne diye sigorta yaptırdım. Paşa paşa öderim cebimden. Bir yerde bir sakatlık var sanki ben bilemedim. Ofistekiler de diyor ki bizim okulun ayakta tedaviyi kapsayan sigortasına doğum teminatını da ekle, bu poliçeyi iptal ettir diyorlar. Ben de buna pek sıcak bakmıyorum çünkü bu işyerinde ne olacağı belli değil. Ne zaman doğum yapacağım (hatta yapıp yapmayacağım) belli değil. bir de bu poliçede ömür boyu sigortalı yaptılar beni. Yani allah korusun kanser olsam benim masraflarımı karşılayacaklar (ama nasıl karşılayacaklar).
Ya durum işte böyle ben çkamadım işin içinden. Şeytan diyor seni kazıklıyorlar iptal ettir şu sigortanı. Öbür ses diyor ki yapma öde zaten herkes bir şekilde geçiriyor. Ben bilemedim bir de size sorayım dedim. Ne yapayım ne dersiniz?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Banada on bilinmeyenli denklem gibi geldi, uzmanlara ilettik bakalım ne diyecekler :) :)

Adsız dedi ki...

Önerim: Devam ettirin..

Sevgiler:)

Hayat güzeldir.. dedi ki...

Poliçedeki şartları çok dikkatli okumak gerekiyor. Açık ve net bir şekilde yazmadıkça hak iddia edemiyorsunuz. Birde şu ömür boyu yenileme garantisi çok değişken tüm hastalıklar için geçerli değil. Örneğin tiroid reahatsızlığınız çıktı o yıl herşeyi karşılıyorlar ertesi yıl yenilerken bir itiraz gelmiyor ama bir bakıyorsunuz poliçeye tiroid kaynaklı hastalıklar muaf tutulmuş e ne anladım ki bu işten.