12 Ekim 2010 Salı

soğuk havada gezi keyfi

Evet bu geç kalmış bir haftasonu gezisi yazısı ama herhalde soğukta gezmekten olacak, iki gündür sol gözüm yerinden çıkacakmış gibi başım ağrıyor. Değil bilgisayarın önüne oturup bloguma döktürmek yerimden kalkamadım. Bu yüzden cumartesi sevgili ile yaptığımız Body Worlds, Baylan ve Kırıntı gezisini ve mutfağın yazısını yazmak bugüne kaldı.
Geldiği ilk günden itibaren görmek istediğim Body Worlds sergisine geçen hafta cumartesi gidebildik.  O kadar sıcak günün ardından mevsimin en soğuk gününde atladık arabaya geçtik karşıya. Herhalde soğuk havanın etkisinden olacak, yollarda kimsecikler yoktu. Normalde 45 dakika sürecek köprü geçişi 20 dakika sürdü. Zaten serginin yapıldığı yeri bildiğimizden kısa sürede Antrepo No:5'ten içeri girdik. Gunther Von Hagens, plastinasyon yoluyla birer anatomik heykele dönüştürdüğü ölen kişilerin vücutları ile sergiyi gezenlere, ceninden başlayarak insan vücudunun her bir parçasını gerçek boyutuyla gösteriyor. Serginin bence en ilgi çekici bölümü hafta hafta plastinat haline getirilmiş ceninlerdi. 8 haftalık ceninin ince parmaklarını, kollarını ve bacaklarını görmek çok etkileyiciydi. Ayrıca serginin bazı sitelerde yazıldığı gibi ürkütücü ve iğrenç bir sergi olmadığını aksine insan vücudunun ne kadar inanılmaz bir şekil yaratıldığını gözler önüne serdiğini de belirtmem gerekir. Fotoğraf ve video çekimi yasaktı ve ben de girer girmez hipnotize olduğumdan fotoğraf çekememenin yanısıra sergi duvarlarında yer alan ünlü kişilerin söylediği özlü sözleri yazamadım. Kısacası en kısa zamanda gidin ve insan bedeninin inanılmazlığına tanık olun.

Sergiyi gezdikten sonra Eminönü'nü gezeriz diye planlamıştık ama hava çok soğuk olduğundan planımızda ufak bir değişiklik yapıp rotamızı Bebek'e çevirdik. Uzun zamandır gitmek istediğimiz Bebek Kırıntı'da beef steakli salata ve carpacciolu pizzayı mideye indirdikten sonra kısa bir yürüyüş yaparak Bebek Baylan'da kup griyeleri de yiyerek salata ve pizzanın üstüne cila çektik. Hava soğuktu falan ama üşenmeyip gerçekleştirdiğimiz bu kısa İstanbul gezisi pek bi hoşumuza gitti.

Hiç yorum yok: