13 Temmuz 2010 Salı

yeni hayat

"Bir kitap okudum hayatım değişti" diye başlar Orhan Pamuk'un "Yeni Hayat" romanı. Bazen hayat işte böyle aniden değişebiliyor. Kimine bir kitap okutuyor kiminin başına aniden hiç beklemediği bir ölüm, hastalık vs. geliyor hayatı 180 derece değişiyor. Bir nevi kişinin tarihinde, "milattan önce milattan sonra" durumu oluşuyor.
Bu satırları yazdığım şu saate göre yaklaşık on saat sonra filan E.'ciğim için artık Ekin'den önce ve Ekin'den sonra durumu başlayacak. Evet Ekin'nin gelmesine az kaldı. Ben hiçbir arkadaşımın bebişinin gelmesini bu kadar heyecanla beklediğimi bilmiyorum. Ekin'i diğerlerinden ayıran belki de onun dünyaya geliş serüvenini ay ay hep birlikte heyecanla takip ettiğimizden, annesi aylık kontrollerine gittiğinde ne kadar büyüdüğünü ve her şeyin yolunda gittiğini öğrenip "oh, çok şükür"dediğimizden ve belki de E.'cim kadar anne olmak için çıldıran birini görmeyişimdendir, kim bilir.
Artık aylar, haftalar, günler sonra değil sadece birkaç saat sonra E.'cim, Ç.beyle H.hanımın kızı, U.'nun sevgili eşi, A.'nın biricik kardeşi, benim ahretliğim, öğrencilerinin hocası ve diğer arkadaşlarının E.'si olma sıfatlarına bir yenisini (belki de en çok takmak istediği sıfatı) ekleyecek "anne E." olacak. Hayatı tümden değişecek, Ekin dünyaya o da yeni hayatına "merhaba!" diyecek.
Şimdiden onlara "bahtınız, hayat şansınız güzel olsun, mutlu, huzurlu ve sağlıkla yaşayın e mi?" diyorum ve heyecanla yarın Ekin'ni göreceğim anı bekliyorum.

1 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Hayırlısıyla, bir avazda, sağlıkla...
:))