5 Mayıs 2010 Çarşamba

hıdır gecesi bu gece

Eeeee herkes yazar da Karga yazmaz mı? Yazar tabii. Bu gece Hıdır amca'nın cümle alemi dolaşacağı gece. Küçükken anneannem içimi ürperten bir hikaye anlatmıştı.
Kadının biri bu Hıdır'ı görmeye kafayı takmış, evin her yerine ziller çıngıraklar asmış, kendisi de uyumamış oturmuş Hıdır'ı beklemeye. Sabaha karşı bütün ziller çıngıraklar çalmış ama Hıdır'ı görememiş teyze.
Bu gece için çeşitli söylentiler var. Kimi diyorki  gül dalına as dileğini, kimi diyor gülün dibine göm dileğini sabaha karşı al, denize at. İki sene önce biri sabah ezanında kalkıp dua edeceksin, kapıları pencereleri açacaksın ki içeri bereket bolluk girsin demişti. O zamanlar giriş katı bir dairede oturuyordum ve salon camımda da çok güzel bir şarmaşık gülü vardı. Akşam yatarken saati ezana göre kurdum,dileklerimi camdaki güle astım, yattım. Saat çaldı sabaha karşı, ben kapıları pencereleri açtım ama nasıl korkuyorum. Her taraf sessiz ve bir yerlerden Hıdır çıkıverecekmiş gibi geliyor. Sonra dileklerimi alayım diye camı açınca pencerenin altında kımıldayan birşey gördüm. Hıdır sanıp "Ayyyyyy" diye çığlığı bastım ama benim Hıdır sandığım meğer üst kat komşumun annesiymiş. Dileklerini ağaçtan almaya gelmiş. Bir on dakika nabzımın düzelmesini bekledim.
Bu akşam ve çöp möp çiziktirin dileklerinizi ya gül dalına asarak ya da gülün dibine gömerek sunun Hıdır amca'nın sihirli ellerine. Önemli olan niyet.
Sihriniz bol olsun.

1 yorum:

nalan dedi ki...

oyyy hıdır derken gidiyormuşsun öte tarafa.
ben de ahırkapıdaki şenliklere gitmiştim geçen yıl.