28 Nisan 2010 Çarşamba

hakkaten kim bunlar

Uzun zamandır aklımda olan ama hep yazmayı unuttuğum bir konuyu La Santa Roja yazmış bir süre önce. Ben bugün gördüm. Aklıma düştü ve hah dedim ben de sorayım; "Hakkaten kim bunlar?"
Kimler mi?
Günün en alakasız saatlerinde mesela sabah onda; bilumum çalışan kölenin işte olması gereken saatte Cadde'de, alışveriş merkezlerinde ya da herhangi bir sokakta dolaşan o yakışıklı, düzgün tipler kimdir, neyin nesidir, nerden gelmektedirler veya nereye gitmektedirler? Gerçekten hepsi mi miras yedi, serbest meslek sahibi ya da dolaşılan bir iş mi yapıyorlar? En son seçeneği yani dolaşılan bir iş yapma seçeneğini kafadan eledim çünkü bu tipler genelde eşofmanla dolaşıyorlar. Tek ya da refikaları ile takılan bu abiler izinli olabilir mi acaba? Ama bu da olamaz çünkü izinlerini Cadde'de gezip tozarak harcayacak tipler değiller. Pekii çalışmadan keyif yapacak kadar zenginsen kardeşim niye sosyal projelerde çalışmaz da böyle Cadde'de AVM'lerde fink atarsın. Saç saç paraları...
Benim gittiğim spor salonunda var bir tane. Adam gerçekten havalı, üstünde salaş ama yakışan bir eşofman, solaryum yanığı. Ben 3'te gidiyorum, o spor salonunun önünde oturmuş tavla oynuyor. Bak bak bak kimbilir kaçta gelmiş, muhabbet etmiş, tavlaya geçmiş. Daha spor yapılmamış ama. Tavladan sonra spor. Ben yaklaşık bir-bir buçuk saat tepiniyorum orda. O daha yeni teşrif ediyor spor yapmaya. Ağır ağır. Adamın zaman mevhumu yok. Acelesi yok. Yapacak işi, gidecek yeri, evde bekleyeni (illa karısı ya da sevgilisi değil canım, kedisi köpeği ya da anası babası olabilir) yok demek ki. Öyle bir rahatlık. Onu görünce bana geliyorlar. "Yahu bre zındık sen nesin? Ne yer ne içersin? Serbest meslek yapıyorsan bu saatte burda işin ne? Kim duruyor işin başında? Duran hiç mi isyan etmiyor? Pis patron seni!" diye bağırasım geliyor.
Ama söz verdim kendime birgün soracağım bunlara kim olduklarını. Hayır varsa bunları evlat edinmiş biri beni de edinsin ya.

2 yorum:

nalan dedi ki...

nasıl tercüman oldun bana tarif edemem. hayır bulursan bir yolunu çaktırmadan ses ver göndereyim sana kafa kağıdımı yahu.

karga'nın günü dedi ki...

Tamam nalan'cım en kısa sürede bizi evlat edinecek Hulusi Kentmen kıvamında bir sanayiici amca bulup, günün olmadık saatlerinde Cadde'de gezinenler kervanına katılacağız, merak etme. :)))