18 Mart 2010 Perşembe

içime karlar yağıyor


İçime karlar yağıyor dünden beri, kemiklerimin içi acıyor, boğazımda kocaman bir kütle yediklerimin daha ileriye gitmesine izin vermiyor. Bir de üstüne boynum tutuldu, Yıldız Savaşlarındaki C3Po'dan farkım yok. Sadece kafam değil, bütün vücudum dönüyor. Valla boynum tutulduğu için mi vücudum kırılıyor, vücudum kırıldığı için mi boynum tutuk bilmiyorum. Dün akşam maaile koltuğa serildik. Kediler tepemde, ben battaniyenin altında bütün geceyi sarılarak geçirdik. İlaç almadım bakalım vücudum savaşı yardım almadan kazanabilecek mi?

4 yorum:

NiLaY dedi ki...

cok gecmis olsun diyor, acil sifalar diliyorum :))

Tijen dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun!
Kitap konusunda kitaplığıma bakmam lazım ama bu çok geniş bir konu, bana bir kaç kitap ismi örnek verebilirseniz daha iyi anlarım belki. Türkçe mi olmalı yoksa İngilizce de olabilir mi? (Yemek ve Kültür dergisini alıyor musunuz? Dergide ilginizi çekecek yazılar olabilir.)

karga'nın günü dedi ki...

Tijen hanım, ilginiz için çok teşekkürler. Aslında size yazdığım kkonular benim master tezimin ilk bölümünü oluşturmasını düşündüğüm konular. Genel bir giriş olacak özetle. Biliyorum çok geniş bir konu. Ben Deniz Gürsoy'un "Lezzet ve Lezzetin öyküsü" eserini ve Murat Belge'nin "Tarih Boyunca Yemek kültürü" kitaplarını buldum. Belki bana yol gösterirler diye düşündüm. Kısacası "insanlar neden herşeyi yemekle ilişkilendiriler?" sorsunun cevabını arıyorum ben bu bölüm için. Yemek ve Kültür dergisinindebir sayısı var ama diğer bütün sayılarını da alacağım en kısa zamanda, onlarda da kesin birşeyler bulurum.

karga'nın günü dedi ki...

Nilay, çok teşekkürler. Daha iyiyim şimdi.