7 Mart 2010 Pazar

herşey benim değil büyükbüyükbabamın suçu

Bu hafta Ayşe Arman'nın konuğu Mehmet Zararsızoğlu'ydu. Kim mi Mehmet Zararsızoğlu? Türkiye Sistem Dizimleri Enstitüsü'nün kurucusu. Türkiye'ye "aile dizimi" terapi tekniğini getirimş bu enstitü ile. Ne miymiş bu "aile dizimi" tekniği.
Şimdi bu tekniğe göre geçmişte birinci dereceden kan bağı ile bağlı olduğumuz akrabalarımız hayatta cinayet, intihar, göç gibi büyük olaylarla ya da travmalarla karşılaştılarsa bunların yaratmış olduğu sorunlar bize daha sonraki kuşaklara genlerimiz yoluyla kalıtımsal olarak geçmekte. Herşey "morfik rezonas"ta kaydolmaktaymış.

Örneğin, sahip olduğunuz çocuğunuzdan önce kürtaj yaptırılmışsa ve anne ile baba bu olayı yok sayıyor, hiç yaşanmamış kabul ediyorsa bu durum bir sonra doğan çocuğu etkiliyormuş. Hiperaktif çocuklar bu çeşit durumun sonucuymuş. Mehmet beye göre bu çocuklar, kendilerinden önce konuşulmayan yok edilen kardeşi içinde yiyiyor ve hareket ediyor.

Yine Mehmet bey'in söylediğine göre, "sır olarak saklanan herşey, hastalık olarak, bir takım yaşamsal uğursuzluklar olarak, bereketsizlik olarak karşımıza çıkıyor". Son dönemlerde birçok insanın muzdarip olduğu çeşitli hastalıkların nedeni ile ilgili olarak da Mehmet bey, yine bu geçmişte kalan sıkıntılar ve sırları gösteriyor.

Daha önce hiç karşılaşmadığımız bir teknik gibi geldi bana.Mehmet bey'de Berlin Teknik Üniversitesinde eğitim almış, öööle "bana dün gece vahiy geldi de bu tekniği geliştirdim"cilerden değil ya da "ortaya birşey at, hap yap para kap"cı birine benzemiyor. Biraz daha araştırmak lazım.

Aile dizimleri hakkında daha fazla bilgi almak için bu adresi; http://www.tsde.org/ , bu röportajı okumak için ise bu linki tıklamınız yeterli. Yarın (pazartesi) de bu röportaj devam ediyormuş.

Hiç yorum yok: