3 Mart 2010 Çarşamba

amaniiin yaşlanmışım gari

Öğretmen sınıfa alıştırma kağıtlarını dağıtmış, "çalışkan" öğrenciler tıkır tıkır soruları cevaplamaktadır. Hoca verdiği sürenin sonunda cevapların üzerinden geçer. Biraz safigoz olan hoca, öğrencilerine şöyle der:
"Saturday Night Fever was a very famous film in the 80s." (Türkçe meali: Cumartesi gecesi ateşi 80'lerin kült filmiydi.) Safigoz hoca öğrencilerinden onay alan bir bakış beklemektedir ama öğrencileri ona balık balık (Türkçe meali: saf saf, bön bön, uzaylı uzaylı) bakmaktadırlar. Karşılarındaki kadının neden bahsettiği ile ilgili hiçbir fikirleri yoktur. Hoca hızını alamaz;
"Canım hani bu filmin Türkçe versiyonu da yapıldı, Yaşar Alptekin şalvar kotunun içine kalın kazaklarını sokardı ya" der. Cık... öğrencilerde yine aynı bakış.
Garibim hoca yılmaz yine dener,
"Pekiii" der "Fame?" Cık...
"Queen? Freddy Mercury? Rock Hudson?Elvis Presley? Beatles? Genesis? Simon and Garfunkel? Pink Floyd? Rolling Stones? Mick Jagger? Modern Talking? Nirvana? Dalai Lama? Che?" Cık... cık.... cık.... cık.... cık...
Öğrenciler balık bakışlarını hiiiiiç bozmazlar, hatta bazıları "hoca çıldırdı, kaçsak mı?" gibilerinden kıpırdanmaya kıkırdamaya başlarlar.
Sonunda hoca "Niiiiii! (Kaynanalardaki Tijen tribine girer)Amaniiin çıldiriciiim! Yahu bunları niye bilmiyorsunuz? Kuzum siz kaçlardansınız?" der.
Öğrenciler "Hocam biz 92'liyiz" diye cevap verirler.
"Eeeee" der hoca "bu neye tekabül ediyor?"
"Tarkan'nın 'Kuzu kuzu'suna"
Alır safigoz hoca cevabını oturur aşağa.
"Hey gidi hey" der kendi kendine "Sen daha aynalara bakıp bakıp, 'ey ayna söyle bana benden genç kim var bu alemde?' diye sorup dur, atı alan Üsküdar'ı geçmişte haberin yok!"

6 yorum:

Amaltheian dedi ki...

Biz öyle bir dogum yili yok diyoruz arkadaslar arasinda! 92 yilinda dogulmaz, Freddy Mercury'nin ölümüne üzülünür, ağlanır.

Sonra kendisine hitaben konuştuğumuz 92'li sorar: Freddy Mercury kim?

Gözlerimiz büyür, boyoz kadar olur. Cevabımız kendi kendini bulur: Git başımdan, elimden bir kaza çıkacak!

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ayol benim oğulcuk da 92'li!
Ben, demek ki...
Ohhoooo! Ölmüşüm de ağlayanım yok!
:-)

zapere dedi ki...

Birşey soracaam "Amaltheian" Hanım.Siz sayfanızdaki izlediğiniz köşenizdeki blogları sahi izlemeye nasıl yetişiyorsunuz?..
Hayır yani bir sonuca varacaam da....Günde üç blog okuyorum diğerlerine...YA BEN YAŞLANMIŞIMMMM, eşhedü en lâ...

Amaltheian dedi ki...

@Zapere

Devamli bir blog okuyucusuyum ben, her sabah iki bardak kahve icerim bloglara goz atarken, nitekim bu yazarlarin her biri her gun yazmiyor, yani sandiginiz kadar zor degil bu kadar cok sayida blog takip ediyor olmak:)

zafer dedi ki...

Cevap verdiğiniz için teşekkürler fakat ben bir yazıyı çoklukla üç defa okurum.Ve her okuyuşum aynı gün değildir.Kitap okurken de bu yöntemi kullanıyorum.Elimde olmayan bir şey bu..Eskiden okullarda şöyle bir uygulama varmış(biz öğrencilerin o sırada bundan haberi yoktu sonradan öğrendim)..Zeka açısından öğrenme ve anlama zorluğu çeken öğrencileri bir sınıfta toplarlarmış,yaftalamak için değil tabii ki amaç aynıların içinde başarıyı yüksek tutmak ve öğrencinin çalışmaya küserek kendisini dünyadan soyutlamama anlayışıymış.gerçi ben bu şansa nail olamadım,liseyi 6 yılda zarzor bitirebildim.Dediğim şu ki sizin yönteminiz bana zor.Yemeği de ben yavaş yerim,kahvaltıda,otobüsde okuduğumu da anlamam. Aman yazım iyice kötüye yorulacak noktalara geldi.Yok hayır gerçekten okuduğumu bir defada anlayabilen biri değilim. O yüzden bağımsız takılıyorum.Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayınız.Sevgi ve selamlarımla,kendinize iyi bakın :)
...
Komşum Damlıbaykuş'dan ayrıca gereksiz lafazanlığım için özür dilerim.Yer işgaliye ücretim nedir? :)...Sevgiler

zapere dedi ki...

Amaltheian için yazdığın diğer yorumu yayınlamayın.İyice saçmalamışım çünkü...!