3 Şubat 2010 Çarşamba

bilmece bulmaca


Sabah işe giderken apartmanda değişik bir koku...Kızarmış ekmek kokusu gibi geldi belki de fırından yeni çıkmış kakaolu bir kek olabilirdi, bilemedim.

Akşamüstü işten geldim. Bu sefer Knor şehriyeli tavuk çorbası kokusu....Ama öyle böyle değil, sanki apartmanın önünde kazan kazan tavuk çorbası pişiriyorlar. Şeytan dedi koklaya koklaya dolaş bütün katları,sabahtan beri mutfaktan çıkmayan kimdir, hangi komşudur bul. Karşı komşum değil, o işteydi bugün biliyorum ama temizlik vardı onda (nerden mi biliyorum? teyze sabah bizim zili çaldı da ordan). Bir ara temizlikçiden şüphelenmedim değil. Komşumun yokluğunda döktürüyor herhalde dedim.

Sonra anneyle dışarı çıktık, döndüğümüzde koku taaa asansörde buldu beni. Pastırmalı birşey, bütün apartman buram buram pastırma kokuyor. Yanında da biber dolması naneli. Bu sefer yapan iyice maharetli olmalı ki bütün apartmanı sarmış, yaptıklarının kokusu. Asansörün içi, her yer pastırma kokuyor.

Kimdir bu kadar hünerli komşum bilemedim? Burnum ve ben araştırmalarımıza devam edicez, kararlıyım apartmanımdaki hamarat divayı bulmak istiyorum.

6 yorum:

zafer dedi ki...

Aşermeye erken başlamışsınız vallahi basket topu :))

www.zapere.blogspot.com dedi ki...

Aman aklıma geldi.Bence size tuzak bu.Hansel-Gratel'deki cadı olmasın bu.Sizi önce kokuyla evine çekecek sonra besleyecek besleyecek semirtecek (yok yemeyecek tabii) iyice basket topuna çevirecek.Ahanda planı bu valla."Arşimet gibi çığıldayım çın çın:Eureka eureka EUREKA" ...... :))

...
Ve sonra hoşgeldiniz tombul ev hanımları klübüne,of pof

karga'nın günü dedi ki...

Yok yok zafer bey, bu aşermek değil. Dün apartmanda yemek kokuları gerçekten dayanılmazdı. Ben aşermedim şimdilik ama kabul aşerme yazısı gibi oldu. Ha bu arada sizin için dilek ağacına kırmızı kurdale bağladım. Haber vermiyorsunuz hiç gelişmelerden? Ne oldu cd beğenildi mi? Merak içindeyim.

zapere dedi ki...

Ne diyeyim.Durun bir şarkı ile...


http://www.youtube.com/watch?v=Py8ZD-8KIDs&feature=related

Not:Henüz bir gelişme yok.Kara kış gelişmeleri engelliyor.Baharda kuşlar gibi olunuyor biliyorsunuz.Mart'ı bekliyorum dama çıkmak için :))...Sanırım ilkbaharda olanlar olacak bana :)

zapere dedi ki...

Ah hangi ağaç bu?..Tamamına erdirince Allah,yanına bir kurdaAaale daha bağlamak lazım da ondan sormuştum :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ben bile imrendim yalnız burlardan.
Olur ama bu kadar da olmaz ki:)