4 Şubat 2010 Perşembe

anne olmak bu mudur?


Anne olmak böyle birşey herhalde. İşten geldim, ocakta tencereler fokurduyor, ev mis gibi yemek kokmuş (bugün apartmandaki yemek kokularına bizde katkıda bulunduk). Anne yarın gidiyor ya döktürmüş. Bana yemek yapıp bırakıyor. Geldim başladı saymaya:

-Köftelerin buzlukta, zeytinyağlın yoktu, barbunya pişirdim. Çorba da yaptım. Pilav pişirdim ama cumartesi Gülperi ile yerseniz yenisini yapman gerekir. Dolapta dolmalarda var, önce onları ye sonra pilavı bitir. Biraz daha komposto yapayım ister misin? (istedim pişirdi valla) Bak tavukta kalmasın onu da bitir. Pazar günü poğaça yaparsan, dolaptaki peynirle yağ yeter. Patates koyacaksan içine, haşlayacaksın biliyorsun değil mi?

Bunları söyledi, hızını alamadı eksiklerin hepsini pişirdi. Anne olmak bu demek herhalde.

Nerdeyse bir aydan fazladır beraberiz. Böyle birlikte olmak iyi geldi. İşten gelince beni karşılayacak olmayan Meliha abla'nın yerini almıştı. Şimdi o gidince ev suyu çekilmiş değirmene döner. Eeeee gurbette olunca böyle oluyor. Bir iki ay sonra gelir herhalde, sağlık olsun.

Daha gitmeden özledim.

Valla onun tırnağı olsam gam yemem.

Bir daha ki gelişinde yanında staja başlıyacağım. Söz!!!!

9 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Anne olunca sen de otomatikman öyle olacaksın:))

cecilia dedi ki...

anne olmak başkadır başka, dünyadaki yegane karşılıksız sevgi insanın evladına olan sevgisidir kanımca onları tam olarak anlayabilmek için anne olmak lazım çok merak ediyorum bu duyguyu,allah nasip eder umarım.

nalan dedi ki...

Allah kavuştursun en kısa zamanda. Annem de gelip böyle bir ay falan kaldığında harika oluyor. Sabah erkenden sepetliyor babamı, sonra nefis şeyler yapıyor. Ama gittiklerinde ben evlere sığamıyorum :(

elektra dedi ki...

allah kavuştursun, da ben epeydir hızlandırma mızlandırma sürecinde bakamadım hiçbir şeye, birikmişleri bir okudum ki,bir minik bezelye müjdesi gördüm:))) çok sevinçli haber. haydi baklım, hayırlısı:) sevgiler...

karga'nın günü dedi ki...

Çok teşekkürler elektra, bezelye büyüyor gittikçe. :)))

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili Leylek Dalı, daha annelik ile ilgili birşey hissetmiyorum. Sadece daha sulu göz, çok kolay ağlar oldum. Bu da mı annelik göstergesi acep ?

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili Nalan, gelir annem bir aya sonra. o zamana kadar tek başımıza idare edicez işte.
Sevgiler....

karga'nın günü dedi ki...

Zamanı gelince herşey oluyor cecilia. Sadece biraz sabretmek gerekiyor sanırım.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Tam da böyle bir şey anne olmak işte.
İyi ki varlar annelerimiz:)