6 Ocak 2010 Çarşamba

yahşi cem



Pazar'dan beri yazacağım bir türlü fırsat bulamadım, bugünün konusu da "Yahşi Batı" olsun. Cem Yılmaz'ın son filmine gittik pazar günü Palladium'da. Bir sürü bahane üreterek ne zamandır sinema keyfi yapmıyordum ama pazar "hadi"dedim, "yeter bu kadar bahane, gidelim aheste aheste". Cumartesi'den aldık bileti zira ne Avatar'a ne de Yahşi Batı'ya bilet bulmak mümkün değildi.
Film, tipik Cem Yılmaz filmi. Türkler, dünyanın neresine giderse gitsin başını becerir, bir yolunu bulur paçayı kurtarır ana fikir. Bunun dışında konuda birşey yok ama kostümler, dekor vs. oldukça ince elenmiş sık dokunmuş. Bir kovboy filminde ne varsa atlanmamış. Türkler'le ilgili espriler bir kovboy filminin içine çok iyi oturtulmuş. Diyaloglar, kelime oyunları bana oldukça iyi yazılmış geldi. Espriler insanın gözünün içine sokulmuyor. Şahan filmleri ile kıyaslandığı zaman, Cem Yılmaz'ın filmleri oldukça sıkı bir zekanın ürünü gibi geliyor bana. Şahan sanki espriyi insanın gözüne gözüne sokuyor.
Filmde, en çok Uğur Polat'ın oynadığı Barry Buck (beri bak) isimli Brookeback mountain'lı kovboya güldüm. Filmin en iyi kareleriydi bence.
Uzun lafın kısası, Cem Yılmaz bir şans ve zeka öyküsü bence. Adamın zehir gibi kafası var ve kendini 10 yıldır inanılmaz iyi pazarlıyor. Bunun için ekstra birşey yapmıyor işin en iyi tarafı da bu bence. Neyse o. Bu da benim Cem Yılmaz'ı desteklememin en büyük nedeni. Bir de Ozan'cığımı (var mı ondan ve Memet Ali Alabora'dan daha güzel gülen erkekler?) hiç bırakmıyor, elinden tuttu çocuğun bu da onu desteklememin başka bir nedeni.
Bence filme gidin, güzel bir akşam geçirirsiniz. Ha birde çok küfür var. Buna takılırım derseniz, televizyondaki kesilmiş halini bekleyin o zaman.

6 yorum:

nalan dedi ki...

sinir oluyorum o kesmelere zaten. kuşa dönüyor filmler :)

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

yahşi batı hakkında bloglarda okuduğu ilk beğeni yazısı bu. diğer bütün yazanlar filmi kötülemiş durmuş.

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili Nalan, film sinemada izlenir. Ne yapayım TV'de sansürlenmiş filmi di mi ama.

karga'nın günü dedi ki...

Sevgili Sürüden Ayrılan Koyun, yalan söylemedim, gerçekten filmi beğendim. Yaratıcı olduğunu düşünüyorum en azından kıllı bir kronun yaptıklarını yücelten, onu matah birşeymiş gibi göösterip, yaptıklarının genç yaşlı bir çok kendini bilmez tarafından örnek alınmasını teşvik edici bir film değil.Evet Şahan'a kıl oluyorum.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

hepimiz kıllıyız hepimiz kroyuz :)

zapere dedi ki...

http://www.facebook.com/home.php?#/metinmrtn?ref=profile