30 Ocak 2010 Cumartesi

sekiz haftanın ardından


Bugün Ada hanım ile (bebişimin kız olacağını astrolog ve Çin falı nezdinde iki kez onaylatmış bulunmaktayım. Önüne geçemediğim bir batıl inanç itikatım var. Hiç hoşuma gitmiyor ama yapıyorum ama zaten ben hep hoşuma gitmeyen şeyler yapıyorum ki bu da başka bir yazı konusu neyse. Çin falı da kız dedi, paragöz astrolog da kız dedi. Hatta astrolog yüzde bile verdi(%85). Ama her ikisi de yanıldıysa vay hallerine. Yine de sağlıklı olsun kız erkek farketmez duamızı yapalım ne olur ne olmaz. Sonunda erkek çıkarsa morarmak da var) sekiz haftamızı tamamladık dokuza başladık. Valla şu ana kadar kendisinin varlığını hissettirici hiçbir şey yapmadı. Ne mide bulantısı ne de aş erme. Hiçbirşey yok. Zaten çoğu zaman onun içerde bir yerlerde olduğunu unutuyorum. Sanki gerçek olmayan birşeymiş, rol yapıyormuşum gibi geliyor. Öyle kendini hissettirmeyen bir durum. Sadece sabahları hamile olduğumu anlıyorum çünkü uyanınca kendimi o kadar şişkin ve sanki bana bütün evi temizletmişler bir de üzerine kırk kilo yükle merdiven çıkartmışlar gibi inanılmaz yorgun hissederek kalkıyorum. Uyuyorum ama yorgun kalkıyorum. Nasıl iş anlamadım. Bir de göğüslerim beni öldürecek. Sanki kırk kiloluk gülleler mübarekler ve o kadar büyüdüler ki yakında göğüsleri dizlerine değen köylü teyzeler gibi olucam, onları yerlerden toplayacağım. İşin en kötü tarafı bu bence. Zaten belden aşağısı şekil değiştirmeye başladı. Benim şikayetçi olduğum şabrel otomobil lastiği kıvamını geçip tır lastiğine doğru gidiyor son sürat. Yapacak birşey yok. Henüz çok yavaş ama gittikçe yuvarlak bir topa dönüşmekteyim. Hele altı yedi aylık olunca yazın okulda kendimi yokuştan bir bırakıcam yuvarlanarak bölüme kadar giderim herhalde.

Giyinmek de yavaş yavaş problem olmaya başladı. Kotların beli sıkıyor gibi, "rahat şeyler giy" dediler. Kıllandım, dün gittim hamile pantalonu aldım ama daha erken karın yok ben de ama eldekiler sıkıyor bu pantalon bol. Biraz böyle idare edilecek gibi. Hamile pantalonları da bir garipmiş, bele kadar normal pantalon gibi sonra hop elastik bir bölüm, orayı da bir lastik tutuyor. İnsanda pantalon aşağıya düşecekmiş hissi uyandırıyor. Ben habire çeker dururum artık.

Şimdilik merkezde durumlar böyle. Hamile hissetmekle hissetmemek arası gidip geliyorum. Bakalım ilerleyen günlerde havalar nasıl değişecek.

3 yorum:

zapere dedi ki...

Demek isminiz bundan böyle BASKET TOPU :))

zapere dedi ki...

Baskettttt :P

cecilia dedi ki...

bu hamilelik kıyafetlerini pantalonlarını hep merak etmişimdir içinde kendini nası hiseder insan die :)