17 Ocak 2010 Pazar

gamlı baykuş cüceler arasında

Cumartesi günü çooook eski bir arkadaşımın oğlunun doğum gününe gittim. Sıpa Ege, ikiyi bitirip üç yaşına bastı. Salona girince yaşları 1'le 3 arası değişen bir sürü cücenin ortasında kaldım. Onlarla geçirdiğim iki saat (daha fazla haşır neşir olmaya gelmiyor bunlar) sonrasında çıkan sonuç şudur:
*1 ila 3 arasındaki cüceler hala iri bebiştir. Doğru dürüst konuşamazlar. Tek bildikleri sadık inekleri, değişmez süt kaynakları anneleridir. Sıkışınca hemen ona 'Aniiiii, aniiii' diye seslenir, onun görüş alanı içinde olup olmadığını sık sık kontrol ederler, başları sıkışırsa ona koşarlar. Eğer sadık inekler, görüş mesafesinin dışındalarsa, bu 'Aniiii' seslenmeleri gittikçe artan tiz çığlıklara dönüşebilir.
*1 ila 3 arasındaki cüceler bireysel takılmayı severler. "Aaaa arkadaşım gelmiş, n'ber kanka' durumu görünmez bunlar arasında. Gelen arkadaşa şöle bir bakılır sonra yine plastik kocaman arabayı kapma yarışına dönülür.
*1 ila 3 arasındaki cücelerin en sevdiği oyuncak, plastik kocaman bir arabadır. Çok cüceli bir parti için iki adet kocaman plastik araba iyi olur. Aksi takdirde çıkan kavgalar çevreye ciddi rahatsızlık verir.
*Anne aday adayları ya da 'ya bende artık çoluk çocuğa karışayım'diyenler için çok cüceli bir parti pek iyi değildir. Zira çıkan gürültü, ciyaklama, 'Aniiiiii' haykırışları ve kutsal ineklerin cücelerine olan bağımlılıkları bünyede tahribat yapar ve zavallı anne adayları ya da aday adayları 'çocuk mu asssslaaa' diyerek olay mahallinden tabanları yağlayıp kaçabilirler.
*1 yaş civarındaki cüceler eğer diş çıkarıyorlarsa tek meşguliyetleri ağızlarına sokabilecekleri en lezzetli ve diş kaşımaya yarıyan şeyi bulmaktır. Eğer civarda minik bir oyuncak araba varsa 1 yaşındaki cüceler arabanın hepsini ağızlarına sokup, salyalarını uzata uzata etrafta dolaşmaya bayılırlar. Salyalar elbiselerini ıslatmış, arkalarında iz bırakmış umurlarında bile değildir. Önemli olan çıkmakta olan o hain diş kaşınmalıdır. Not: Sakın ağızlarındaki arabayı çıkarmaya çalışmayın, çıkaracakları sesten işitme duyunuzu kaybetme olasılığınız çok yüksek.
İşte böyle...
Bu seferki partiye hazırlıksız gittim, bir dahaki partiye kulağıma pamuklar tıkıp gitmeyi düşünüyorum ya da birkaç saatliğine bir cüce kiralıyacağım. Zira sap gibi gittiğim partide konu dışında kaldım. Bütün kutsal inekler, minik gruplar oluşturarak, cücelerini yarıştırdılar. 'Benim ki geçen gün ateşlendi, doktor antibiyotiği keselim dedi ama ben kararsızım', 'bakıcıdan memnun değillim, çocuğu televizyonun karşısına oturtup, ütü yapıyormuş'.

2 yorum:

zapere dedi ki...

Hımmm...Fakat,n'ayır yanılıyorsunuz!.. 1'le 3 yaşı atlatınca ortaya çıkacak o harika dilli düdük ve oyunbaz yaratık için dünyaları değişmezsiniz inanıyorum.Size bir örnek vermek bakımından ben küçük yeğenim Asya'nın bir resmini blog sayfama geçici olarak koyacağım.Bir kız çocuğu ancak bu kadar tatlı-şeker,muzip-şakacı ince nüktedanlıkla donatılmış olabilir.Şimdi o çok uzaklarda Kanada'da.Ve Kanada'ya istemeyerek giderken söylediği şu söz " annem ben gitmezsem üzülür" lafı annelerin değil çocukların anneler için katlandığı inanılmaz fedakârlığın göstergesidir.

zapere dedi ki...

Küçük bir not:Küçük yeğenim Asya 2 yaşındayken anne ve babası boşandılar.Yaşadığı travmanın büyüklüğünü anlatmak....Son söz:Sorumsuz anne ve babaları kalın bir sopayla eşşek sudan gelinceye kadar........(neyse dilimi tutayım) :((