29 Aralık 2009 Salı

to do list


TO DO LIST

*Olumlu düşüneceğim. Herkes ve herşey için olumlu şeyler hissedeceğim. Hatta hergün önce yarım saatle başlayıp, giderek dozunu arttıracağım olumlu düşünme egzersizleri yapacağım. Modern zamanların Pollyanna'sı olacağım. Belki Nobel alır, "annemin pazar sepeti" isimli bir konuşma yaparım, kitap olur ve belki böylece şu dünyada dikili bir ağacım değilse bile basılı bir kitabım olur.
*Daha az şeker, tatlı vs. yiyeceğim. Kendimi sürekli bal kovanındaki arı gibi hissediyorum. Bir tatlı yemedir gidiyor. Bu da iyi birşey değil, şambrelim genişliyor.
*Bu senede sokaktaki kedileri, köpekleri, kurdu kuşu besleyip, yağmur yağdığında sümüklü böcekleri yollardan toplayacağım.

*Daha çok film, dizi izleyeceğim. Hatta TV koltuğu alıp, çekirdeklerimi rahat rahat çitleyeceğim bir mekan yaratacağım.

*Bir türlü ezberleyemediğim şarkı sözlerini ezberleyeceğim. Her sabah o kadar Power FM'le çalışıyorum hala "Yağmur sende vurup durma şu cama" şarkısı ile "Dertlerimi satsam mutluluk alsam" şarkısının sözleri birbirine karışıyor. Daha çok çalışmam lazım anne!

*Kara Kedi'mi hızlı ve pratik bir şekilde yakalayıp, onu üzmeden, stres etmeden aşıya götürme taktikleri geliştireceğim. Haftada iki gün ani ataklarda bulunup, sonuçlarına göre bir eylem planı oluşturacağım. Hatta bu eylemlerim için bir de tatbikat çizelgesi hazırlayacağım. Bunları da küçük küçük kağıtlara yazacağım ki, günün birinde suya ihtiyaç duymadan tükürükle yutabilmek mümkün olsun.
*Politik olmak ne demektir? kursuna gideceğim. Duygularımı hemen göstermeme eğitimi almam lazım. Gözler kalbin aynası modunu geçtim ben, herşey anlaşılıyor yüzüme bakınca. Artık ağzımla değil yüzümle konuşuyorum. Botoks mu yaptırsam acaba? Daha ifadesiz olurum belki.
*Bu sene daha az ağız ishali olucam. Ofisteki ketum çift gibi olucam. Hatta üç maymun en iyisi.

*Kendime bir sürü altın bilezik alıcam. Bulaşık yıkarken ya da yemek pişirken ya da konuşurken sürekli şıkırdasınlar istiyorum. Bununla da kalmayıp, şıkıdık terlik alıcam. Evde yürürken, "şıkıdık şıkıdık" ses çıksın. Ev genelde sessiz, böyle ses olur işte. Sonracığıma saçlarıma sarı röfleler attıracağım, perma yaptıracağım.Tarz değiştiriyorum içime Meliha Abla kaçtı.

*Ota boka, dizi karakterlerine; Ezel'e, Eyşan'a, Leyla'ya, İpek'e, Melek hanıma, Meliha ablaya, Samim'e, Ali'ye vs.ye, manavın çırağına, berberin kalfasına üzülp durmayacağım. Ben üzülüp dertlenince hiçbirşey değişmiyor.

*"Koy götüne dünyanın" sözünün on dilde söylenişini öğreneceğim. Aksanları ile söylemeye çalışacağım.

*Bir de (yapabilirsem) fellik fellik gezicem.

*Noktalama işaretlerini öğrenicem.

Liste kalabalık. Allah kolaylık versin bana valla.

1 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Şen Kuşum,
Bence, sondan başla daha kolay gelir, "bak sonuna geldik koca listeyi eritiverdik" gibi bir ruh durumu sağlar belki de...
Şaka! :P

Böyle uzun listelerim olduğunda sırayla yapıp üstünü çiziyorum, basbayağı iyi geliyor, öneririm.

Herşey gönlüne göre olsun!
:)))