27 Ağustos 2009 Perşembe

içim yanıyor


Yaz geldi geçiyor ama son günlerde her yeri ve dolayısı ile benim içimi de yakarak geçiyor. Bu yaz da her yaz olduğu gibi bir sürü ormanımız, binler hektar alan yok oldu oluyor. Geçen hafta Atina, Yalova bu sabahta Edremit'te yine bir orman, bu ormandaki binlerce ağaç ve canlı yok oldu. Düşündükçe beynim uyuşuyor, içim eziliyor. Bu sabah ki yangın için sabotaj ihtimalinden bahsediyorlar. Eğer öyleyse daha fena çok fena. Buna yapanlar nasıl insanlar yahu. Akşam "bugün ne yaptın?" diye soranlara "eee bir iki hektar orman yaktım, içindeki kediyi,köpeği, sincabı, kuşu, nadir ağaç türlerini yok ettim" diyerek kürdanla dişlerini karıştırmaya devam edip, akşam yastığında huzur içinde uyuyabiliyor mudur? Eğer böyleyse vah bu insanlığa vah.

Her sene yanan bu ormanların yerine yine ağaç dikiliyor mudur acaba? Yoksa o aptal yazlık siteler mi konduruluyordur? Ben ne yapıldığını bilmiyorum, eğer biliyorsanız bana da haber verin.

Ve umarım bu insanlar bir an önce yakalanırlar ve en ağır cezaya çarptırılırlar. Bu ormanları yakanlar eğer bilerek isteyerek, rant uğruna bunu yapıyorlarsa bu dünyada cehennemi yaşasınlar ve eğer varsa öbür dünyada yatacak yerleri olmasın inşallah.

1 yorum:

Aselban dedi ki...

Ben de tam bu konuda bir yazı yazayım diyordum, sen yazmışsın, pek iyi yapmışsın. Benim de içim yanıyor, hatta tatil yollarında yanan ormanların yanından geçerken resmen ağladım, çok ama çok üzücü bir görüntü :(