26 Temmuz 2009 Pazar

Seize the day

Bu hafta sonunun bilançosunu takdimimdir:


*Güzel bir dizi keşfedildi: Californication

Dizimax'te kış sezonunda yayınlanmış ama ben daha yeni keşfettim. X-files'ın yakışıklısı çok farklı bir rolle karşımızda. Bu dizide ilham gelmeyen yani uzun bir süredir yazamayan bir yazar rolünde. Ben bu halini daha çok beğendim valla.

*Yeni bir börek yaptım, hem de süper yaptım: Patlıcanlı börek. Fikir annesi ekmekçikız . Ama ben tarifi biraz değiştirdim. Patlıcanları koymadan önce kıyma, soğan, sivri biber ve domatesi kavurdum sonra patlıcanları ekledim. Mükemmel bir karışım oldu. Bu resimde sonucun belgesidir.





*Bundan sonra asla ve kat'a kafada plan yapmak yok. Sadece "seize the day" , o kadar çünkü cuma günü vize almaya falan gidilmedi, ben evde bütün gün oturup yapmam gereken şeyleri yapacağım yerde sokaklarda dolaştım. Bu yüzden evi deli gibi temizleme işi cumartesiye hatta ve hatta saat beşten sonraya kaldı. E tabii o saatten sonra ev sadece üstün körü temizlendi yani gönlümdeki çılgın temizlik olayına girişemedim.

*Deniz kenarına serinlemeye falan gidilmedi. Bugün, yani pazar günü hava rüzgarlı ve bulutluydu. Golden Beach Club'a gitme planımıza kardeşi de dahil etmek istedik ama "nereye gidiyorsunuz karşıda yağmur yağıyor" diye bize posta koydu, böylece bütün pazar evde, sıcaktan ne yapayacağımızı bilmez bir halde oturduk ve deli gibi yedik. Akşam bir iki yalandan pilates hareketi yaparak içimdeki suçluluk duygusunu yok etmeye çalıştım ama nafile.

Sonuç: Sadece ve sadece anı yaşa çünkü hiçbir zaman evdeki hesap ne çarşıya ne de süpermarkete uğruyor.

5 yorum:

zafer dedi ki...

Görünüş iyi de...Tadmam lazım,yani karpuzda tın tın çalar fakat eve gelip kesince...5 dakikada yerim :P

zafer dedi ki...

Şey hala ben uyku sersemiyim,siz şu Puik"in Gamlıbaykuşu musunuz?..)HughsSSs

karga'nın günü dedi ki...

Siz bu böreği tadın beş dakika değil beş saniyede bu tepsiyi bitirmezseniz ben de yemek işinden anlamıyorum ve ben Puik'in Gamlı Baykuşu değilim sanırım yoksa o muyum bilmem ki?

zafer dedi ki...

aman CAPTAN SWİNG'i nasıl bilmezsiniz.Oradaki Puik ve Gamlıbaykuş :))...Ben gurman değilim yani 5 saniye çok hızlı..Tadmam gerek yediğimi 5 saniyede yersem sanırım çiğnemeden yutmam gerekecek :P..İşim yok boş gezen kalfası olduğumdan mı yoksa geceleri daha sessiz ve huzur dolu olduğundan mı bilemiyorum ben geceleri yaşıyorum :)..Sevgiler ve kolay gelsin :)

zafer dedi ki...

Bakın Gamlıbaykuş burada..1960sonu-1970 başları çok okunan bir resimli romandı..

http://images.google.com/images?q=kaptan+swing+resimleri&rls=com.microsoft:tr:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&um=1&ie=UTF-8&ei=O7NwSuTGGdrajQfGmpWeBQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1